Beleggen met een gewaarborgd rendement

Wie een veilige en rendabele manier wil om te beleggen, kan een Tak 21-levensverzekering afsluiten. Met een gewaarborgde intrestvoet weet u exact wat uw belegging aan het einde zal opbrengen. Op iedere storting staat een minimumbedrag waarop u 2% taks betaalt, maar u betaalt geen roerende voorheffing als het Tak 21-contract langer dan 8 jaar loopt. Het is mogelijk om een Tak 21 uit te breiden met een eventuele winstdeling en een overlijdensdekking.

Beleggingsfonds

Voor wie graag een potentieel hoger rendement heeft een een risico durft nemen, zijn er ook de Tak 23-levensverzekeringen. Dit is een verzekering die belegt in fondsen die de schommelingen van de markt volgen. Het potentiële rendement ligt hoger, maar het geïnvesteerde kapitaal is niet gewaarborgd. U kan wel aanvullend kiezen voor een systeem van kapitaalbescherming, verliesbeperking, winstbescherming en een eventuele overlijdensdekking. Er geldt een premietaks van 2% en u kan kiezen uit dynamische, gebalanceerde of defensieve fondsen die beleggen in verschillende aandelen en/of obligaties.
Image

Tak 26

Via Tak 26 sparen vennootschappen, vzw’s en andere rechtspersonen met een gewaarborgd rendement en met een eventuele winstdeling op korte, middellange of lange termijn. De vennootschap gaat het contract aan. Dat kan al vanaf een laag bedrag. Deze formule levert geen fiscaal voordeel op, maar u betaalt geen premietaks bij de storting in het contract. De rendementen worden vervolgens belast in de vennootschapsbelasting.
Image
Image

Onze experten staan voor je klaar
met persoonlijk advies

Maak hier je afspraak