Sparen voor vandaag en morgen

Door te sparen maakt u grote projecten en investeringen mogelijk. Daarnaast is het ook goed om geld opzij te houden om zorgeloos van uw pensioen te genieten. Sparen kan al dan niet fiscaal voordelig gebeuren. Vahodi staat u bij met het juiste advies.
Tak 21 en Tak 23
Pensioensparen en langetermijnsparen
Sparen voor mijn (klein)kinderen
Pensioenopbouw voor zelfstandigen
Image

Tak 21 en Tak 23

Tak 21 is een verzekering met een gewaarborgde intrestvoet en kapitaalbescherming. Bij een Tak 23 verzekering belegt u in beleggingsfondsen. Deze volgen de evoluties op de financiële markten. Uw rendement kan hoger liggen, maar uw intrest en kapitaal zijn niet gegarandeerd. Op elke storting betaalt u 2% taks. Deze formules zijn een vorm van beleggen en leveren geen fiscaal voordeel op.

Pensioensparen en langetermijnsparen

Beide spaarmogelijkheden bestaan in Tak 21 of Tak 23 en lopen ten vroegste af op uw 65ste verjaardag. Ze hebben een minimumduur van 10 jaar. Bij langetermijnsparen betaalt u bij elke storting 2% taks, maar het levert u wel 30% belastingsvoordeel op. Bij pensioensparen betaalt u geen premietaks. Daar recupereert u 25 tot 30% van via de belastingen. Op beide formules staat wel een maximumbedrag. Dat is 2.390 euro per jaar bij langetermijnsparen en 990 of 1.270 euro per jaar voor pensioensparen. Op beide spaarformules betaalt u een belasting op 60-jarige leeftijd.
Image

Sparen voor mijn (klein)kinderen

Uw kinderen of kleinkinderen een mooie start in het leven geven? Dan bestaan er verschillende spaarformules op lange termijn.

We leggen u de mogelijkheden graag uit in ons kantoor.

Pensioenopbouw voor zelfstandigen

Als zelfstandige en ondernemer houdt u graag een centje opzij voor later. Via verschillende pensioenformules bouwt u kapitaal op voor na uw carrière of investeert u in vastgoed.

VAPZ

Het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen is een voordelige manier om als ondernemer aanvullend pensioen op te bouwen. U betaalt zo minder belastingen en minder sociale bijdragen. Met een gewaarborgd rendement en eventuele extra waarborgen erbovenop.

POZ

De Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen is een aanvullend pensioen voor zelfstandigen. U betaalt 30 % minder belastingen, krijgt een gewaarborgd rendement en kan dit aanvullen met een winstdeling die vrijgesteld is van taksen.

IPT

Individuele Pensioentoezegging is een voordelige manier om via een vennootschap aanvullend pensioenkapitaal te sparen. Uw vennootschap betaalt de premies en u bent de begunstigde. Bovendien kan uw bedrijf deze premies aftrekken als beroepskost.

RIZIV-contract

Als geconventioneerde arts, tandarts, kinesitherapeut, apotheker, logopedist of verpleegkundige kan u RIZIV-tussenkomsten ontvangen die rechtstreeks in uw verzekeringscontract gestort worden. Dit lijkt op een sociaal VAPZ, met een gewaarborgd rendement en eventuele winstdeling.

Extra waarborgen

U kan pensioenopbouw via een VAPZ, RIZIV-contract en IPT aanvullen met waarborgen zoals een overlijdenswaarborg, arbeidsongeschiktheidsrente en een waarborg premievrijstelling.
Image
Image
Image

Onze experten staan voor je klaar
met persoonlijk advies

Maak hier je afspraak